Meniu Închide

Barajul Râușor

Barajul Rausor este situat pe Raul Targului, in apropierea orasului Campulung, constructia fiind finalizata in anul 1987 pentru alimentarea cu apa si producerea energiei electrice.

Barajul are o inaltime de 118 m si o lungime de 386 m. Apa de la Rausor reprezinta o rezerva importanta de apa industriala pentru orasele Pitesti si Bucuresti.

Lacul se afla in zona Leresti, iar in apropierea barajului se afla Cabana Voina, de unde se pot face trasee montane spre Varful Iezer si Varful Batrana.

Va invitam sa descoperiti traseul pana la baraj si frumusetea acestuia pe parcursul excursiei noastre.

Una dintre cele mai apropiate zone muntoase fata de Bucuresti este pasul Rucar-Bran, pas care face trecerea intre muntii Iezer-Leaota si Piatra Craiului.

Rucar-Bran este o trecatoare cu insemnatate istorica pe care va propunem sa o admirati in cadrul acestei excursii. Peisajele de vis din pasul Rucar-Bran, cetati, pesteri sau orase cu insemnatate istorica (Brasov) precum si celebrul Castel Bran sunt punctele de atractie ale acestui traseu.

Este o excursie menita sa va aduca aproape de frumusetea Carpatilor Meridionali, sa va poarte intr-un tur al regiunii Muntenia si in acelasi timp sa nici nu va indepartati foarte mult de Bucuresti, cele trei zile propuse fiind un bun prilej de a va relaxa si destinde.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *